Op weg naar grip op zorgadministratie binnen de jeugdhulp

 

De afgelopen maanden hebben diverse zorginstellingen samen met 6Gorillas gewerkt aan controledashboards specifiek voor de jeugdhulp. Deze dashboards werken als een virusscanner: ze speuren registratiefouten op, tonen deze in overzichtelijke lijsten en geven inzicht waar deze op te lossen zijn.

Donderdag 26 januari kwamen professionals van verschillende zorgorganisaties samen om een volgende stap te zetten naar optimale grip op de zorgadministratie in de jeugdhulp. Professionals van onder andere Yes We Can Clinics, Levvel, Youké, iHub, ’t Kabouterhuis, EPP GGZ en Mentaal Beter brachten de middag door met het toetsen en uitbreiden van de bestaande controleregels van 6Gorilla’s.

Tijdens de interactieve sessie onderzochten de aanwezigen onder leiding van David Tom, vragen als: ​​

  • In hoeverre zijn de bestaande controleregels van toepassing voor de zorgorganisatie? 
  • Hoe komen bevindingen zo snel mogelijk bij de juiste persoon terecht?
  • Hoe krijg je inzicht in gemiste omzet door incorrecte of incomplete registraties?
  • Kunnen we controles op het ECD aanvullen met controles op HR applicaties? 
  • Wat kan de jeugdhulp leren van horizontaal toezicht in de GGZ?

Ariënne Visser, Manager Bedrijfsvoering bij Youké blikt terug “Het is enorm waardevol om met een groep collega’s binnen de jeugdhulp te kijken naar een onderwerp als zorgadministratie, een groot thema waarbij veel te winnen is. Er zijn legio mogelijkheden, op zo’n middag kan iemand een inzicht delen waarbij je echt een aha moment hebt”. Duco Heijs, Informatiemanager bij Youké vult aan “Elke poging om eenheid te creeren in het complexe zorglandschap is enorm waardevol”.

De controleregels en het proces hieromheen worden de komende maanden verder aangescherpt.

Is jouw jeugdhulporganisatie ook klaar om grip te krijgen op de zorgadministratie? Ons team licht de controles en processen met plezier toe.

Ik wil meer weten!

 

Meer informatie over Health Care Intelligence en het 6Gorilla’s Controleplatform vind je hier.

Doris Bakker

Business Intelligence Consultant
“Ik werk graag vanuit het probleem naar een werkende oplossing om dit vervolgens te kunnen visualiseren in waardevolle inzichten”