Dashboards om kwaliteit te waarborgen

Het gebruik van data en het creëren van dashboards kan een complex en ingewikkeld proces zijn. Door alle datasets, tools en complexe technologie is het een uitdaging om de juiste business intelligence mogelijkheden in te zetten. Het liefst wil je direct de beschikking hebben over een dashboard dat jouw zorgorganisatie richting kan geven om de kwaliteit van de zorg of de bedrijfsvoering te verbeteren.

Naast de gestandaardiseerde data ontwikkelen wij business intelligence die direct inzetbaar is om processen te optimaliseren. Alle data wordt real time gepresenteerd en aangeboden in één of twee BI-oplossingen. Zo kan je denken aan dashboards waarmee je veelvoorkomende use cases zoals het doormeten van financiële KPI’s kan inzien of de productiviteit van medewerkers kan monitoren.

Door het Dataplatform hebben wij nu real-time toegang tot uitkomst- en stuurinformatie

Richard Hilverts - General Manager Trubendorffer

Real-time inzicht en correcties binnen een klik doorgevoerd vanuit het Controleplatform

Met het Controleplatform kan je vanuit één overzicht incorrecte en incomplete registraties inzien en klik je direct door naar je ECD om de correctie door te voeren. Het dashboard biedt vele inzichten zoals een overzicht van de nog te factureren omzet per maand maar denk ook aan de registraties die uitvallen of extra aandacht nodig hebben.

Inzicht op maat met gepersonaliseerde controleregels

Binnen het 6gorilla’s Controleplatform is een grote lijst met controles beschikbaar. Deze controleregels variëren van hele praktische om überhaupt te kunnen facturen tot controles die door de zorgverzekeraars voor de materiele controles en het horizontaal toezicht gebruikt worden. Bij de ontwikkeling en het uitrollen van het controleplatform is een groot aantal instellingen betrokken. Door inzichten en ervaringen uit de praktijk is het platform geoptimaliseerd om vanuit specifieke controles de meest waardevolle inzichten te bieden. Wij realiseren ons door deze samenwerking als geen ander dat elke zorginstelling in uniek is en hebben daardoor een groot aantal controleregels samengesteld.

Een gezonde cashflow door correcte facturatie

Bij incorrecte facturatie bestaat het risico dat de cashflow van een zorginstelling in gevaar komt. Met het Controleplatform behoud je regie over de financiële situatie van je zorgorganisatie en blijft de cashflow gezond door een foutloze facturatie.

Download de brochure

 

5 oktober 2023

Healthcare BI event

 

Kom inspiratie op doen, deel je best practises en bouw aan relaties voor co-creatie projecten op het gebied van BI in de zorg.

Ik wil meer weten!

De Zorgmonitor biedt realtime inzage in stuurinformatie

Eén van onze Business Intelligence oplossingen is de Zorgmonitor. De Zorgmonitor verzamelt gegevens van onder andere financiën, personeel, productie en cliënten vanuit alle bronnen binnen de organisatie. De relevante data wordt automatisch en met één druk op de knop omgezet in stuurinformatie. Dit zorgt ervoor dat bestuurders, managers, budgethouders, teamleiders of zelfsturende teams altijd de juiste gegevens op het juiste moment en op een begrijpbare manier gepresenteerd krijgen.

De overzichtelijke dashboards en rapportages helpen bij het maken van strategische keuzes en voorspellen van uitdagingen. Door onze jarenlange ervaring weten wij op welke informatie en KPI’s zorgorganisaties sturen; je krijgt van ons dan ook een standaard (dashboard-) bibliotheek met overzichten meegeleverd.

 

 

Intelligent jouw organisatie bijsturen met Het Dataplatform?

Het dataplatform is een perfecte basis om je zorgorganisatie slim bij te sturen. Door de data te visualiseren naar KPI’s in een Business Intelligence (BI) tool is het mogelijk gefundeerde beslissingen te maken.

Met een oogwenk zie je door middel van grafieken en visualisaties hoe jouw zorgorganisatie ervoor staat. Op basis hiervan kan jij met data onderbouwde beslissingen maken, in plaats van op een onderbuikgevoel.

Download de explainer ‘Alle data van jouw zorgorganisatie in één platform

In de Explainer nemen wij jou mee in alle mogelijkheden van het Datawarehouse. Zo heb je de mogelijkheid om toegang te krijgen in je eigen dataplatform in de cloud, waar alle databronnen en connectoren met jouw dataverbindingen veilig beheerd worden.

Vervolgens voeg je eigen datasets toe en creëer je BI-mogelijkheden. Dan gaat data pas écht werken als een gids voor jouw zorgorganisatie!

In de Explainer: ‘Dataplatform as a service’ lees je alles over:

✔ Hoe het dataplatform jouw zorgorganisatie sturing geeft in de bedrijfsvoering
✔ Benut de potentie van BI en Data Science
✔ Klantcases Trubendorffer en MoleMann
✔ Hoe schaalbaarheid, real time en security leidend zijn

 

 

 

Healthcare Intelligence publicaties

Lees verder

Controleplatform geeft Connection SGGZ grip op bedrijfsvoering na ZPM

Declaratieuitval na introductie ZPM? Het 6G Controleplatform signaleert en alarmeert.
Lees verder
Lees verder

Youké en 6Gorillas vieren succesvolle afronding implementatie Dataplatform

Youké en 6Gorilla’s vieren de afronding van de implementatie van het dataplatform
Lees verder
Lees verder

Jeugdhulp focusgroep Grip op zorgadministratie maakt mooie stappen

Donderdag 26 januari kwamen professionals van verschillende jeugdhulporganisaties samen om grip te krijgen op de zorgadministratie.
Lees verder
Lees verder

Met Zorgmonitor stuurt Quarijn actief op kwaliteit

QuaRijn wil een lerende organisatie zijn. Scherp en actueel zicht op de kwaliteit van de geleverde zorg is daarvoor een essentiële voorwaarde. Hiervoor schoot het driemaal per jaar geüpdate Excel overzicht tekort. Samen met 6Gorilla’s werd de stap gezet naar dashboards die op basis van brondata altijd een actueel overzicht bieden als basis voor goede […]
Lees verder
Lees verder

Forta maakt zorg efficiënt en voorspelbaar met data

Zou het niet mooi zijn als je al heel vroegtijdig kunt voorspellen in welk zorgtraject een cliënt terecht komt en hoelang de behandeling gaat duren? Dit is een van de stippen op de horizon waar het FortaNetwerk met hulp van 6Gorilla’s naar toe werkt. Hoe verloopt dat traject en waar staat Forta nu? FortaNetwerk is […]
Lees verder
Hoe kan ik mijn Selfservice BI managen in de zorg? Lees verder

Hoe manage ik mijn Selfservice BI in de zorg?

In het vorige artikel hebben we toegelicht hoe je Selfservice BI in kan richten in de zorg. In dit artikel gaan we meer in op een van de moeilijkste vraagstukken: hoe laat je als zorginstelling medewerkers zelf rapportages maken en hoe organiseer je dit?
Lees verder
Wat is Selfservice BI in de zorg en hoe zet je de eerste stappen? Lees verder

Wat is Self Service BI in de zorg en hoe zet je de eerste stappen?

Een uitkomst voor een datagedreven zorgorganisaties is Self Service Business Intelligence (SSBI). Dit zorgt ervoor dat alle medewerkers zélf dashboards creëren en slim inzetten voor dagelijkse werkzaamheden. In deze publicatie leggen wij alles uit over Self Service BI en hoe je als zorgorganisatie de eerste stappen kan zetten!
Lees verder
Lees verder

Hoe werk je als zorgorganisatie altijd veilig & transparant met data?

Als zorgorganisatie geniet je de voordelen van een schat aan data. Dit kunnen verschillende soorten zijn; van financiële tot cliëntgegevens. Het is een wettelijke plicht om zorgvuldig om te gaan met deze data en iedereen zijn privacy te beschermen. Tegelijk wil je de zorg verbeteren en data gebruiken voor inzichten in processen en gegevens. Hoe […]
Lees verder
Lees verder

Videotutorial | stap voor stap uitgelegd hoe je behandeldata visualiseert

Een rijk dashboard met behandeldata gevisualiseerd Onze Data Enigeer en BI expert Desiree Bouwmans neemt je mee in de wereld van visualisaties. Aan de hand van een demodashboard duikt zij in de data die meer vertellen over behandelingen. Zij zet deze ruwe data om naar de belangrijkste KPI’s weergaven.   Stap voor stap uitgelegd hoe […]
Lees verder
Lees verder

Videotutorial | In 7 minuten visualiseren van cliëntdata eenvoudig uitgelegd

Het kan een flinke klus zijn. Vanuit ruwe databronnen tot fonkelnieuwe en begrijpelijke visualisatie komen. In een wirwar van cijfers, uitkomsten en opsommingen wil je graag een sterk visueel verhaal vertellen. Een verhaal dat met goed gebruik van lettertypes, kleuren en visuals een duidelijk overzicht aan uitkomsten en verwachtingen kan bieden voor je zorgcollega’s. Maar […]
Lees verder
Lees verder

Do’s & don’ts van data visualisatie in de zorg

In een wereld vol data en getallen, wil je snel een duidelijk verhaal visueel kunnen overbrengen aan je zorgcollega’s. De vraag blijft, ongeacht welke BI tool je ook gebruikt, hoe je de data optimaal visualiseert. Welke grafieken gebruik je wel en niet? Welke kleuren? Denk je na over welk lettertype goed leesbaar is en hoe […]
Lees verder
Lees verder

Welke BI tool is het beste om data mee te visualiseren in de zorg?

Net als in elke branche heeft ook de zorg behoefte aan inzichten uit data en relevante KPI’s om op te sturen. Er zijn legio mogelijkheden om data te analyseren en om te zetten naar geïntegreerde informatie. Maar hoe kies je nou tussen de ontelbare opties de juiste BI-tool? In deze publicatie willen we duidelijk maken […]
Lees verder