Onlangs tekende jeugdzorg- en onderwijsorganisatie iHUB voor het Medicore ECD, wellbee zorgverleners- en cliëntportaal, wellbee e-health en het 6Gorilla’s dataplatform. iHUB streeft er naar om betere jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-GGZ te bieden aan kinderen en jongeren.

“Wij zijn ervan overtuigd dat de oplossingen van Tenzinger en 6Gorilla’s ons helpen om onze ambities echt waar te maken, waarbij we medewerkers maximaal kunnen faciliteren om zoveel mogelijk tijd te besteden aan cliënten in plaats van aan administratie”, aldus Jasper ten Dam, bestuurder bij iHUB.

Ondersteuning van primaire processen

Voor iHUB was de ondersteuning van primaire zorg- en bedrijfsprocessen de belangrijkste aanleiding om de markt te verkennen voor een nieuw ECD. Minakshi Dwarkasing, Manager Zorgadministratie bij iHUB, geeft aan: “Bij iHUB werkten we met drie systemen. In deze systemen konden we niet goed registreren, factureren en rapporteren en hanteerden we verschillende werkprocessen. Ik ben blij dat we nu één systeem hebben dat ons op alle drie de punten gaat helpen en ondersteunen.”

Jasper vult aan: “Ik hoop dat als we meer processen automatiseren we meer tijd en geld kunnen besteden aan het primaire proces. Hiermee ontstaat ruimte om de juiste zorg aan kinderen, jongeren en ouders verder te verbeteren.”

Inzet van data voor huidige zorgprocessen en interventies

De rol van data in de jeugdzorg wordt steeds belangrijker. Jasper licht toe: “Met het 6Gorilla’s dataplatform denkt iHUB een belangrijke stap voorwaarts te zetten; voor het inzicht in de huidige (zorg)processen en de resultaten van interventies. Maar ook om mogelijkheden te verkennen naar vormen van blended care en de diepgaandere analyse van beschikbare data als basis voor innovaties in de zorg. Dat zijn belangrijke elementen in de strategie van iHUB.”

Dat de rol van data steeds belangrijker wordt in de jeugdzorg beaamt Jeroen Sen, Directeur van 6Gorilla’s. “Door het 6G dataplatform zijn ze nu in staat om alle data direct te verzamelen, combineren en om te zetten naar nieuwe toepassingen. Dat geeft iHUB de mogelijkheid om een stevig datafundament neer te leggen en te sturen op diepgaandere analyses. iHUB is zelf volledig in controle over hun eigen data en ze sorteren voor op een toekomst waar ze zorgprofessionals beter en slimmer ondersteunen. Zo gaat data echt werken om uiteindelijk meer tijd aan cliënten te besteden!”

Links op de foto Boris Hololtcheff (CEO bij Tenzinger) en rechts Jasper ten Dam (Bestuurder bij iHUB)

Over iHUB

Bij iHUB worden jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-GGZ onder één dak vormgegeven. Er werken 2.800 zorgprofessionals in negen zorg- en onderwijsregio’s. Zorg en onderwijs worden met elkaar gecombineerd, waardoor een passend aanbod kan worden gegeven aan kinderen en ouders die dat nodig hebben. iHUB is ontstaan vanuit een strategische samenwerking tussen de jeugdzorg- en onderwijs labels Horizon, Altra, de Opvoedpoli en De Nieuwe Kans.