Levvel en Tenzinger zetten zich samen in voor efficiëntere jeugdhulp

Levvel – specialisten voor jeugd en gezin – en Tenzinger gaan zich samen inzetten voor efficiëntere jeugdhulp. Afgelopen week werd de handtekening gezet voor een partnerschap van zeven jaar. “Levvel en Tenzinger hebben een gemeenschappelijke ambitie: kinderen, jongeren, gezinnen en behandelaren optimaal ondersteunen met goede ICT. Ook het beter benutten van zorgdata om onze zorg efficiënter en beter te maken, is een visie die we delen,” licht Muriel Bos, directeur Zorg bij Levvel, de keuze voor Tenzinger toe.

Na een intensief selectietraject, koos Levvel voor een aantal oplossingen van Tenzinger: het Medicore Elektronisch Dossier (ED ), wellbee zorgverlenersportaal, cliëntportaal, e-health en het 6Gorilla’s dataplatform. “Vanwege de fusie tussen Spirit en de Bascule en de overname van Lijn5 in 2020, gaan we met Levvel en Levvel5 van meerdere ED’s naar één ED. Deze complexe implementatie vraagt om een partij met een goede reputatie. In Tenzinger zien we een sterke ontwikkel- en implementatiepartner,” vertelt Muriel.

v.l.n.r Mariënne Verhoef (Levvel), Boris Hololtcheff (Tenzinger) en Nellieke de Koning (Levvel)

Samen voor efficiëntere jeugdhulp

Doorslaggevend voor de keuze voor Tenzinger was de gezamenlijke visie en ambitie op de ontwikkeling van ICT om de jeugdhulp echt efficiënter en slimmer te organiseren. “Met de ICT-oplossingen van Tenzinger willen we behandelaren beter faciliteren in hun werk. Daarnaast is Levvel een academische organisatie. We zochten een ICT-partner die ons helpt om met de data uit het ED intensiever onderzoek te doen. Met het dataplatform van 6Gorilla’s kan dat”, vertelt Muriel. “Met inzichten uit onze data kunnen we onze behandelingen verbeteren, maar ook grote slagen maken in de ontwikkelingen binnen onze sector.”

Veilig ontzorgd worden vanuit het moderne dataplatform

Om alle zorgdata beter te benutten koos Levvel voor het 6Gorilla’s dataplatform. David Tom, directeur bij 6G, is razend enthousiast: “Levvel heeft in 6Gorillas een partner gevonden die data ademt met een hart voor de zorg. Met ons moderne dataplatform ontzorgen wij zorgaanbieders door data uit alle bronnen van de organisatie near-real time bij elkaar te brengen, te structureren en te ontsluiten. Zo kan er veilig samengewerkt worden aan onderzoek, taalanalyses, business intelligence en data science.”

Lees ook het volledige persbericht: Levvel en Tenzinger zetten zich samen in voor efficiëntere jeugdhulp.

Over Levvel

In juli 2020 is Levvel ontstaan vanuit een fusie tussen de Bascule (specialistische jeugd GGZ) en Spirit (specialistische jeugdhulp). Levvel5 is onderdeel van Levvel, begin 2020 ontstaan door de overname van Lijn5 (hulp voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking). Levvel en Levvel5 bieden met 1500 specialisten alle hulp onder één dak: van opvoedondersteuning tot specialistische jeugdhulp, pleegzorg en complexe psychiatrische zorg.

Levvel heeft drie afdelingen met het TOPGGz-keurmerk, waar kinderen en jongeren met zeer ernstige, complexe of zeldzame problemen vanuit heel Nederland terecht kunnen. Ook ontwikkelt Levvel nieuwe behandelmethoden en doen zij wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar de effectiviteit van korte, intensieve behandelingen voor dwangstoornissen en ernstige trauma’s.