Wat is Heathcare Data Science?

Healthcare Data Science is te omschrijven als het onttrekken van kennis en inzichten uit data, analyses en modellen. Deze data kan afkomstig zijn uit gestructureerde informatie zoals behandelingen of diagnoses. Maar ook ongestructureerde informatie zoals medische verslagen of gespreksdocumenten. Vanuit deze databronnen is het vervolgens mogelijk om AI-toepassingen te ontwikkelen die écht helpen om de zorg te verbeteren.

Binnen zorgorganisaties zijn data scientists doorgaans kostbare resources. In de praktijk blijkt dat 80 tot 90% van de tijd verloren gaat aan het ophalen en opschonen van data. Ongelofelijk zonde. Terwijl zij zich vooral willen bezighouden met het interpreteren en verwerken van data. Die mogelijkheid bieden wij door alle data te structureren, te combineren en op te schonen. Ook voorzien wij in hoogwaardige toepassingen om de primaire zorg direct te verbeteren.

Leer de toepassingen kennen van Heathcare Data Science

Aan de hand van machine learning en de beschikbare data kunnen wij allerhande zaken afleiden. Zo is het eenvoudig om voor zorgverleners alle behandelingen en vergelijkbare kenmerken inzichtelijk te maken. Dat zorgt ervoor dat spitten door alle dossiers in de EPD’s verleden tijd is. Of de mogelijkheid om emoties in tekst te kwantificeren om zo een indruk te geven van cliënten.

Oplossingen

Sentimentanalyse

De sentimentanalyse geeft inzicht in de verslagen en vrije teksten van een behandeling bij verschillende cliënten. Door een snelle analyse van het systeem worden emoties kwantificeerbaar.

Themaherkenning

De themaherkenning maakt het voor zorgorganisatie makkelijk om snel belangrijke zorgspecifieke thema’s in rapportageteksten te herkennen. Door thema’s en behandeldoelen te detecteren, zijn ze vervolgens weer te geven in het EPD/ECD door middel van een score. Zo zijn de zorgthema’s direct inzichtelijk voor de zorgprofessional.

Masterclasses Data Science

Wij verzorgen masterclasses ‘Data Science in de zorg’ voor opdrachtgevers in de zorg. Samen verkennen we met jou hoe je data effectief kan inzetten om de zorg beter te maken. We doorlopen alle processen en geven onderbouwd advies om tot een gedegen Data Science structuur te komen.

Ik wil meer weten voor mijn zorgorganisatie!

Wil jij naast onze oplossingen zelf machine learning toepassen in je organisatie?

In 6 stappen leren wij hoe je start met Data Science!

Wil jij aan de slag met data science in jouw organisatie? Aan de hand van het CRISP-DM model laten wij zien hoe je in 6 stappen met data science kunt starten! Als voorbeeld hanteren we hoe Ravian Wettstein en Jeroen Kroesen van ADHDcentraal aan de slag zijn gegaan met hun eigen machine learning project.

De Handout ‘How to learn machine learning?’ bevat de volgende inhoud:

✔ Business & Data understanding
✔ Data Preparation & Modeling
✔ Evaluation & deployment

Healthcare Data Science nieuws

Lees verder

Data in de zorg deel 1: dit zijn de verschillen tussen traditioneel statistiek en Data Science!

Er wordt ontzettend veel data verzameld in de zorg. Met statistiek en machine learning kun je als data scientist deze data analyseren en zo bestuurders en zorgverleners ondersteunen in het leveren van kwalitatieve zorg. Vroeger werd deze data vaak geanalyseerd door traditioneel statistische onderzoekers, maar de data scientist wordt steeds belangrijker in de zorg. In […]
Lees verder
Dataplatform zorgorganisties tips Lees verder

7x waarom jij geen dataplatform nodig hebt in je zorgorganisatie

Binnen jouw zorgorganisatie is er veel waardevolle data aanwezig. Al deze data kan gebruikt worden om ervan te leren en onderbouwde beslissingen te nemen. Je maakt misschien gebruik van Business Intelligence (BI) tools om tot deze beslissingen te komen. Doordat je in bepaalde mate gebruikt maakt van data zijn er best veel redenen te bedenken […]
Lees verder
Lees verder

"Door de geïmplementeerde oplossing real-time toegang tot uitkomst- en stuurinformatie.”

Trubendorffer kiest voor de real-time oplossingen van 6Gorilla’s! De verslavingskliniek Trubendorffer -gevestigd op zeven verschillende locaties in Nederland- gaat voor de oplossingen van 6Gorilla’s. Via Medicore, met wie ze al jaren op een prettige manier samenwerken, zijn ze in contact gekomen met 6Gorilla’s. Richard Hilverts, General Manager van Trubendorffer, licht toe: “Door de innovatiekracht en […]
Lees verder