Inzicht in alle verslagen en vrije teksten per behandeling van verschillende cliënten? Emoties kwantificeerbaar maken? Trendweergaves zien per cliënt? Het zijn de Data Science toepassingen die het werk van de zorgprofessionals nu al makkelijker maken.

Wij vertellen in deze tutorial hoe een zorgdashboard eruit ziet én hoe een behandelaar in een oogopslag weet hoe het met zijn cliënten gaat. En je kan zelf toegang krijgen tot ons demo zorgdashboard!

 

Data Science voor slimmere zorg

Bij 6Gorilla’s hebben we het zorgdashboard ontwikkeld om Data Science toepassingen te presenteren. In dit zorgdashboard kan een zorgprofessional in één oogopslag zien hoe het met de cliënt gaat op basis van rapportages. Dit gebeurt op basis van sentiment analyse, topic modeling en automatische anonimiseren van teksten als er persoonlijke informatie aanwezig is. In de onderstaande tutorial laten wij de basics zien van het zorgdashboard.

 

Sentimentanalyse helpt zorgprofessionals snel identificeren

Sentiment analyse geeft weer of een rapportage negatief of positief is. Verder geeft deze analyse ook weer of de rapportages ‘alert woorden’ bevatten die mogelijk extra aandacht vereisen. Topic modeling helpt bij het identificeren van onderwerpen die zijn behandeld in de rapportages. Dit helpt een zorgprofessional snel te identificeren waar een rapportage over gaat. Mocht er persoonlijke informatie aanwezig zijn in de rapportages, dan is snel uitfilteren mogelijk met onze anonymisering tool. Hierdoor kan de rapportage gedeeld worden met derden.

 

Demo zorgdashboard – ontdek zelf de mogelijkheden!

Je hebt de mogelijkheid om het zorgdashboard met eigen ogen te zien op onze demopagina. Interactief klik je door het dashboard en ontdek je alle mogelijkheden.

In het dashboard kies jij je een eigen rol: behandelaar, onderzoeker, bestuurder of familielid. Per rol krijg je relevante gegevens gevisualiseerd. Ook heb je de mogelijkheid om in het dashboard zelf tekst in te voeren en de werking te zien van Topic modeling en anonimisering.