Het kan een flinke klus zijn. Vanuit ruwe databronnen tot fonkelnieuwe en begrijpelijke visualisatie komen. In een wirwar van cijfers, uitkomsten en opsommingen wil je graag een sterk visueel verhaal vertellen. Een verhaal dat met goed gebruik van lettertypes, kleuren en visuals een duidelijk overzicht aan uitkomsten en verwachtingen kan bieden voor je zorgcollega’s.

Maar hoe zet je databronnen om naar visuals? En wat zijn de voordelen van gestructureerde data? In deze tutorial laten wij zien hoe we clientdata omzetten naar heldere visualisaties.

 

Een rijk dashboard met cliëntdata gevisualiseerd

Onze Data Enigeer en BI expert Desiree Bouwmans neemt je mee de wereld van visualisaties. Aan de hand van een demodashboard duikt zij in de data van cliënten. Als tip kunnen we direct meegeven dat het van belang is om altijd zelf controle te hebben over je data.

Je hebt dan zelf inzicht in hoe informatiestromen zijn opgebouwd en hoe ze tot uitingen komen in visualisaties. Om dit voor elkaar te krijgen is een gestructureerde basis van definities en data van groot belang- denk in de vorm van een dataplatform. Zo kan jij snel inspelen om veranderende informatievragen en visualisaties uit te werken naar bijvoorbeeld nieuwe KPI’s.

Dashboard visualisaties uitgewerkt vanuit clientdata

 

Stap voor stap uitgelegd hoe je cliëntdata visualiseert

In de videotutorial – gebaseerd op fictieve data – leggen wij in 7 minuten uit hoe je de volgende databronnen omzet naar visuals:

  • Aantal cliënten op de wachtlijst
  • Status van behandeling
  • Cliënten per leeftijdsgroep
  • Cliënten op de kaart
  • Percentage aandeel van het totaal aantal cliënten per zorgtype

In de volgende videotutorial gaan wij aan de slag met de behandeldata en leggen wij uit hoe je deze het beste visualiseert.

Blijf met onze maandelijkse nieuwsflits op de hoogte van alles rondom data in de zorg!

Vond jij dit interessant? We schrijven regelmatig over de ontwikkelingen op het gebied data van in de zorg.

Schrijf je in voor de nieuwsflits en ontvang elke maand:

✓  Alle Data Science actualiteiten

✓  BI-oplossingen

✓ Ontwikkelingen data in de zorg


(Je ontvangt 1 x per maand de nieuwsflits)