Whitepaper

BI in de zorg

Aanvragen

Een trend die we veel terugzien in alle sectoren, waaronder ook de zorgsector, is de opkomst van datagedreven besluitvorming. Wil je meer weten over hoe jij Business Intelligence (BI) kan inzetten in de zorgsector? Dan is deze whitepaper voor jou. In deze whitepaper richten we ons specifiek op de rol van Power BI als een toonaangevende BI-tool in de zorgsector, en onderzoeken we hoe het zorgorganisaties in staat stelt om de uitdagingen van datagedreven besluitvorming aan te pakken en te overwinnen.

Dit whitepaper geeft je een heldere uitleg wat Power BI is en welke kansen het biedt.

Aanvragen

Business Intelligence in de zorg

Aan de slag met Power BI

Aanvragen

De whitepaper “Power BI in de zorg” behandelt de rol van Power BI als business intelligence (BI)-tool specifiek voor de zorgsector. Het document bespreekt de opkomst van datagedreven besluitvorming in de zorg, benadrukt de complexiteit van de zorgsector en de overvloed aan gegevensbronnen zoals elektronische patiëntendossiers en medische apparatuur. Het benadrukt hoe Power BI zorginstellingen kan helpen bij het verzamelen, analyseren en interpreteren van gegevens om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en prestaties te optimaliseren.

De whitepaper gaat verder in op:

  • Het belang van data-visualisatie en hoe pre-attentieve eigenschappen zoals kleur bijdragen aan effectieve visualisatie.
  • De keuze voor Power BI vanwege de brede acceptatie, gebruiksvriendelijke interface, robuuste functionaliteiten, en naadloze integratie met andere Microsoft-producten zoals Azure en Office 365.
  • De voordelen van Power BI, waaronder intuïtieve gegevensverzameling, analyse, beveiliging, en de mogelijkheid om kritieke prestatie-indicatoren te visualiseren en te monitoren.
  • Hoe Power BI zorginstellingen helpt bij het verbeteren van de zorgkwaliteit, operationele efficiëntie, en het voldoen aan wettelijke privacyvereisten.
Aanvragen

Extra expertise of een slimme oplossing nodig?

Quintijn Aman, dataconsultant, kijkt graag mee welke oplossingen het beste passen bij jouw organisatie. Ook laat hij graag zien welke mogelijkheden er nog verder zijn met hyperautomation.

Neem contact op of boek direct een vrijblijvend gesprek in.

Contact

6Gorilla’s Data Consultancy

Meet the team

David Cornelissen

Teamlead BI
"De rol van data wordt steeds belangrijker. Haal data naar de voorgrond voor verbetering van het zorgproces"

Peter Leiwakabessy

Senior BI Consultant
"Overal is data. Pak het beet en leer ervan."

Quintijn Aman

Data & Analytics consultant
"Dagelijks werk ik aan een toekomst waarin cijfers niet alleen gemeten worden, maar ook begrepen en omgezet in kansen. Dat is de ware kracht van datagedreven werken."

Fay Chin Jen Sem

Junior BI Consultant

Doris Bakker

BI Consultant
“Ik werk graag vanuit het probleem naar een werkende oplossing om dit vervolgens te kunnen visualiseren in waardevolle inzichten”

Martin Volmer

BI Consultant
“Meer handen aan het bed? Optimaliseer zorgprocessen door data goed te benutten, zo bespaar je tijd.”

Krista Mul

Data Engineer
Data verzamelen en analyseren is essentieel: wat je niet meet, kun je niet verbeteren.

Willem Mulder

Senior BI Consultant
"De uitdagingen in de zorg kunnen ondersteunen met klantgerichte oplossingen, daar ga ik voor!"

Dymphy Kusters

Senior BI Consultant