Het verschil tussen cloud en on-premise datawarehousing

In de wereld van gegevensbeheer en -analyse volgen de ontwikkelingen zich razendsnel op. Eén van de ontwikkelingen in dit werkveld is het fundament van datawarehousing: doe je dat on-premise of in de cloud. Bij 6Gorilla’s begrijpen we het belang van het juiste data-architectuur voor het benutten van het volledige potentieel van gegevens. In dit artikel duiken we dieper in de verschillen tussen cloud en on-premise datawarehousingen laten we zien waarom ons cloud dataplatform de ideale keuze is voor zorgorganisaties.  

Cloud Datawarehousing vs. On-Premise Datawarehousing: Een Overzicht 

Traditioneel vertrouwden organisaties op on-premise datawarehousing, waarbij gegevens werden opgeslagen en beheerd op lokale servers binnen het bedrijf. Deze aanpak heeft voordelen op het gebied van controle en beveiliging. Maar met de opkomst van cloud computing verandert er heel veel aan de manier waarop we gegevens verwerken en analyseren. Wij zien grote voordelen van cloud datawarehousing ten opzichte van het traditionele on-premise datawarehousing. We gaan een aantal van deze voordelen langs: 

  1. Schaalbaarheid: Een van de meest in het oog springende voordelen van cloud datawarehousing is de schaalbaarheid. Cloudproviders bieden de mogelijkheid om de opslag en verwerkingscapaciteit in realtime aan te passen aan de behoeften van de organisatie. Als je je bedenkt dat je hoeveelheid data in gemiddeld 42 tot 72 dagen verdubbelt, is schaalbaarheid een superbelangrijke factor in dataopslag en -verwerking. 
  1. Kostenbesparing: Het opzetten en onderhouden van een on-premise datawarehousing-infrastructuur vergt grote investeringen en doorlopende onderhoudskosten, die je volledig zelf moet opbrengen. Met cloud datawarehousing betalen organisaties alleen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, waardoor de totale eigendomskosten aanzienlijk lager kunnen zijn. Ook bij het 6G Dataplatform betaal je alleen voor je gebruik. Zo kun je zelfs als kleine organisatie volledig datagedreven gaan werken. 
  1. Flexibiliteit en Toegankelijkheid: Cloud datawarehousing biedt de mogelijkheid voor teams om overal en altijd toegang te krijgen tot gegevens, waardoor samenwerking en besluitvorming worden verbeterd. Zo is het mogelijk om snel op en af te schalen bij tijdelijke behoeften. Bij on-premise datawarehousing kan dit veel uitdagender zijn, omdat fysieke hardware moet worden toegevoegd of geüpgraded.  
  1. Geavanceerde Analysemogelijkheden: Cloud datawarehousing maakt het gemakkelijker om geavanceerde analysetools en -technieken te integreren. Dit stelt zorgorganisaties in staat om diepere inzichten te verkrijgen uit hun gegevens, wat kan leiden tot betere patiëntenzorg en gezondheidsresultaten. 

Waarom 6gorilla’s de beste data-architectuur biedt voor zorgorganisaties. 

Bij 6Gorilla’s begrijpen we dat zorgorganisaties unieke uitdagingen en behoeften hebben als het gaat om gegevensbeheer. Ons cloud dataplatform biedt op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn ontworpen om aan deze eisen te voldoen. 

  1. Zorg op maat: onze cloud datawarehousing-oplossing kan worden aangepast aan de specifieke gegevensbehoeften van verschillende zorgorganisaties. Of het nu gaat om het beheren van medische dossiers, het analyseren van patiëntgedrag of het monitoren van behandelingseffectiviteit, ons platform biedt maximale flexibiliteit. 
  1. Schaalbare Gegevensverwerking: voor zorgorganisaties is de hoeveelheid gegevens dynamisch en kan sterk variëren. Ons cloud dataplatform kan zich naadloos aanpassen aan deze veranderingen, waardoor efficiënte gegevensverwerking en -analyse mogelijk is, ongeacht de omvang van de gegevens. 
  1. Beveiliging en Compliance: Gegevensbeveiliging en naleving van regelgeving zijn van het grootste belang in de gezondheidszorg. Ons platform voldoet aan de strengste beveiligings- en privacystandaarden om de vertrouwelijkheid en integriteit van gevoelige medische gegevens te waarborgen. 
  1. Toekomstbestendig: In een tijdperk waarin technologie razendsnel verandert, is het belangrijk om een toekomstbestendige oplossing te hebben. Ons cloud dataplatform blijft up-to-date met de nieuwste technologische ontwikkelingen, waardoor zorgorganisaties altijd kunnen profiteren van de nieuwste analysetools en -methoden. 

Kortom, ons cloud dataplatform bij 6Gorilla’s biedt zorgorganisaties de ideale data-architectuur om het maximale uit hun gegevens te halen. Door de schaalbaarheid, kostenbesparing, flexibiliteit en geavanceerde analysemogelijkheden van cloud datawarehousing te combineren, kunnen zorgorganisaties hun patiëntenzorg verbeteren, operationele efficiëntie vergroten en betere beslissingen nemen op basis van inzichten uit gegevens. De toekomst van gegevensbeheer in de gezondheidszorg is hier, en 6Gorilla’s staat klaar om alles uit jouw data te halen.

Meer weten over het Dataplatform van 6Gorilla’s?

In de Explainer: ‘Dataplatform as a service’ lees je alles over:

✔ Hoe het dataplatform jouw zorgorganisatie sturing geeft in de bedrijfsvoering
✔ Benut de potentie van BI en Data Science
✔ Klantcases Trubendorffer en MoleMann
✔ Hoe schaalbaarheid, real time en security leidend zijn