Tenzinger & 6Gorilla’s zijn verheugd om te delen dat we – opnieuw – zijn geslaagd voor de NEN 7510 certificering. Vorige week zijn de nieuwe NEN 7510 en ISO 27001 certificaten uitgegeven voor Tenzinger en de nieuwe certificaten dekken nu ook de activiteiten van 6Gorilla’s en het 6G Dataplatform.

Het NEN 7510 certificaat bevestigt dat Tenzinger & 6Gorilla’s voldoen aan de hoge eisen die deze norm stelt aan informatiebeveiliging in de zorg.

 

Het belangrijkste referentiekader voor informatiebeveiliging in de zorg

De NEN 7510 norm is ontwikkeld door het Nederlands Normalisatie-instituut en geldt als het belangrijkste referentiekader voor informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Zorgorganisaties in Nederland zijn wettelijk verplicht te voldoen aan deze norm en voor Tenzinger is dit als leverancier van IT-oplossingen en diensten in de zorg ook essentieel.

Op deze manier laten Tenzinger en 6Gorilla’s zien dat de persoonlijke gezondheidsgegevens die worden verwerkt voor onze opdrachtgevers in goede handen zijn. Nu en in de toekomst.

Lees ook: “Data privacy is ook onderdeel van goede zorg!”

 

Voor de audit is aan strengst mogelijke eisen voldaan

Erik-Jan Davids, Chief Information Security Officer, is erg tevreden over het behalen van de certificering. “Het zegt dat we een volwassen organisatie zijn die een solide informatiebeveiligingsprogramma heeft, de risico’s goed beheerst en adequaat mee beweegt met ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie.” Voor de certificeringsaudit hebben meerdere auditors een week lang collega’s het hemd van het lijf gevraagd en vele honderden bewijsstukken onderzocht.

Erik-Jan: “Alle afdelingen van Tenzinger zijn daarbij betrokken geweest. We hebben dit jaar de keuze gemaakt voor nieuwe auditor, DNV, omdat zij de audit onder accreditatie van de RvA (onafhankelijke instantie die toeziet op kwaliteitsnormen) konden uitvoeren. Dat wil zeggen dat voor de audit aan de strengst mogelijke controle eisen is voldaan.”

 

Belangrijke indicator voor de ruim duizend opdrachtgevers & miljoen Nederlanders

Erik-Jan weet dat meer dan een miljoen Nederlanders hun persoonlijke gezondheidsgegevens toevertrouwen aan de ruim duizend opdrachtgevers van Tenzinger & 6Gorilla’s. “Het is voor ons van het grootste belang dat we dat vertrouwen niet beschadigen en het NEN 7510 certificaat is een belangrijke indicator dat we dat heel serieus nemen.”

 

Erik-Jan Davids, Chief Information Security Officer
Erik-Jan Davids, Chief Information Security Officer

 

Blijf met onze maandelijkse nieuwsflits op de hoogte van alles rondom data in de zorg!

Vond jij dit interessant? We schrijven regelmatig over de ontwikkelingen op het gebied data van in de zorg.

Je ontvangt 1x per maand de nieuwsbrief met de volgende inhoud:

  • Nieuws en actuele ontwikkelingen over thema’s rondom data, Bi en Data Science in de zorg
  • Interessante downloads zoals Whitepapers zoals Data Science in de zorg
  • Handige explainers om inhoudelijk zaken te duiden
  • Updates over onze (gratis) kennisevenementen, workshops en trainingen