The future is now

Dichterbij

Waar de zorg van de toekomst realiteit wordt

Data Science in de zorg. Het klinkt misschien als een ver-van-je-bed-show; aan de hand van machine learning zorginhoudelijk of procesmatig voorspellen. Misschien ken je de voorbeelden al van gebruikte methodes zoals het voorspellen van reumaklachten bij het UMCU of het beoordelen van röntgenfoto’s met machine learning. Dit zijn geen simpele toepassingen, het heeft jaren gekost om ze te ontwikkelen. Zo ver weg als deze innovaties lijken, zo dichtbij zijn ze al bij verschillende zorgorganisatie.

De ontwikkeling van een nieuwe zorgtoepassing

Afgelopen periode zijn de pioniers Wiebe, Lucyna, Arnold & Amra van Dichterbij aan de slag gegaan met het uitwerken van nieuwe Data Science toepassingen. Gedurende de eerste sessie kregen de deelnemers een uitleg over Data Science en werd de start gemaakt vanuit de projectdoelstellingen. Na maanden vol met data opschonen, testen, zweten, feedbackrondes en modelleren is er een nieuwe zorgtoepassing geboren.

Dichterbij deelt graag met jou de resultaten in de online projectpresentatie The future is now. Durf jij het aan om een stukje toekomst te zien?

 

Project The future is now x Dichterbij

Doel van het project van Stichting Dichterbij is om een voorspelling te kunnen maken van gebeurtenissen bij cliënten op basis van incidenten die beschikbaar zijn.

Door incidentmeldingen en rapportages is er informatie beschikbaar die de kwaliteit en veiligheid van de zorg kunnen verbeteren. In het onderzoeksproject onderzoeken zij de vraag welke incidenten te voorspellen zijn aan de hand van die informatiebronnen. Ze proberen de onderzoeksvraag te beantwoorden en het beeld wat uit de data ontstaat te valideren.

Projectpresentaties ontdek hoe zorgorganisaties Data Science inzetten

Je kijkt hier de volledige projectpresentaties terug van o.a. Mondriaan en Humanitas

Deze presentatie is voor iedereen die geïnteresseerd is hoe data effectief bijdraagt aan een vernieuwde blik op de zorg. Je leert de hedendaagse zorgpioniers kennen en gaat mee op ontdekkingstocht langs complexe data uitdagingen. Een tocht met als bestemming een toepassing die de toekomst van grote groepen zorgbehoevenden daadwerkelijk kan veranderen.

De projectpresentaties video’s van Mondriaan en Humanitas bevatten de volgende inhoud:

✔ Intro en uitleg Data Science door David Tom (Directeur 6Gorilla’s) en Joran Lokkerbol (Data Scientist)
✔ ins en outs op het gebied van datapreparatie en opbouw van het project
✔ De daadwerkelijke toepassing en inzet binnen de zorgorganisatie
✔ De vervolgstappen vanuit het Data Science project

 

 

6Gorilla’s masterclasses ‘Data Science in de zorg’

6Gorilla’s verzorgt een tiendelige masterclass ‘Data Science in de zorg’ voor verschillende opdrachtgevers uit de zorg. Data scientist Joran Lokkerbol verkent samen met de zorgorganisaties hoe zij data kunnen inzetten om de effectiviteit van de zorg te vergroten.