De sentimentanalyse geeft inzicht in de verslagen en vrije teksten van een behandeling bij verschillende cliënten. Door een snelle analyse van het systeem worden emoties kwantificeerbaar. Vervolgens worden de emoties gekoppeld aan de emoticon (van een smily tot een huilgezichtje) en is er een trendweergave te zien. Zo kunnen behandelaren in één oogopslag zien hoe het met hun cliënten gaat. En of er een neerwaartse of opgaande trend te zien is, waarom je als behandelaar meteen kunt anticiperen. Een mooie toepassing om de kwaliteit van de zorg verder te verhogen.

Data Science

Binnen zorgorganisaties zijn data scientists doorgaans kostbare resources. In de praktijk blijkt dat 80 tot 90% van de tijd verloren gaat aan het ophalen en opschonen van data. Terwijl zij zich vooral willen bezighouden met het interpreteren en verwerken van data. Die mogelijkheid bieden wij door alle data te structureren, te combineren en op te schonen.

Aan de hand van machine learning en de beschikbare data kunnen wij allerhande zaken afleiden. Zo is het eenvoudig om voor zorgverleners alle behandelingen en vergelijkbare kenmerken inzichtelijk te maken. Dat zorgt ervoor dat spitten door alle dossiers in de EPD’s verleden tijd is. Of de mogelijkheid om emoties in tekst te kwantificeren om zo een indruk te geven van cliënten.

Wil je meer weten over Data Science?

Meer informatie