Oosterpoort – een jeugdhulpinstelling in noordoost Brabant – heeft deze week een handtekening gezet onder de samenwerking met 6Gorilla’s. Zij kiezen voor het dataplatform om interne zorgprocessen te verbeteren. Ook zetten ze Data Science in voor het verbeteren van het financiële & administratieve proces en voor zorginhoudelijke vraagstukken.

Hub Bloebaum, bestuurder bij Oosterpoort, ziet dit als de basis om toe te werken naar een meer data gedreven organisatie. Door de kwaliteit van zorg voor jongeren en hun gezinnen te verbeteren, onderstrepen zij de visie van Oosterpoort, ‘Alle jeugd een toekomst’.

6Gorilla’s is verheugd dat Oosterpoort kiest voor het innovatieve dataplatform. Ruben Gies, Business Developer, licht toe: “We hebben afgelopen jaar een flink aantal nieuwe jeugdzorginstellingen – zoals Levvel – als klant mogen verwelkomen, ongeacht welk ECD zij gebruiken. Daar zijn wij enorm trots op! We kijken dan ook uit naar deze mooie samenwerking waarin we Oosterpoort de volledige regie over hun eigen data geven.”

Van links naar rechts: David Tom (directeur 6Gorilla’s), Hub Bloebaum (bestuurder Oosterpoort) en Ruben Gies (Business Developer 6Gorilla’s).

Oosterpoort is een toonaangevende organisatie op het gebied van specialistische jeugd en opvoedhulp met bijna 300 werknemers en 450 pleeggezinnen. Ze bieden passende hulpverlening en ondersteuning aan kinderen, jongeren en gezinnen die het niet redden vanwege complexe problematiek. Met een duidelijk doel voor ogen: álle jeugd een toekomst.