“Alle relevante bronnen zitten onder één datadak”

GGZ-instelling MoleMann, met vestigingen in heel Nederland, was opzoek naar de mogelijkheden om databronnen te combineren. Ze kwamen bij 6Gorilla’s uit. “Het mooie aan 6Gorilla’s is dat ze bekend zijn met onze EPD en kennis en ervaring hebben in de zorgmarkt” zegt Gökhan Cihan, Business Controller bij MoleMann. “Dat geeft voordelen in de communicatie, we praten dezelfde taal. Door de specialistische zorgkennis weten jullie direct wat toegevoegde waarde heeft vanuit de EPD.”

Voorheen was hij veel tijd kwijt aan het verzamelen en combineren van data. Om daarmee rapporten op te stellen. Hij heeft nu samen met 6Gorilla’s een Datawarehouse opgezet. Dat koppelt de data uit de verschillende IT-applicaties.

 

“De samenwerking met 6Gorillas heb ik tot nu toe altijd als heel prettig ervaren. Jullie zijn goed op de hoogte van de zorgprocessen, gecombineerd met veel kennis en kunde.”

 

Cihan: “Door middel van Datawarehouse kunnen we alle data nu direct verzamelen en met BI de juiste rapporten opstellen. Momenteel maken wij al gebruik van de BI-toepassing Qlik, het voordeel is nu dat wij ook ons financiële pakket kunnen koppelen. Alle relevante bronnen zitten dan onder één datadak. Zo kunnen wij onze tijd besteden aan het lezen en analyseren van de data.”

Ook is hij te spreken over de toepassingen die mogelijk zijn vanuit het Dataplatform zoals de toevoeging van het Zorgprestatiemodel simulatie.

Zo is het mogelijk om te simuleren hoe de productie eruit komt te zien met de nieuwe financiering. Hij betoogt: “Voorheen zou dat handmatig zijn met Excelberekeningen. Nu kunnen wij direct anticiperen en kijken waar verbeterslagen mogelijk zijn.”

Over MoleMann Mental Health

MoleMann Mental Health is een vernieuwende, kleinschalige ggz-organisatie. Zij behandelen volwassenen en kinderen met psychische en psychiatrische problemen. De vestigingen van MoleMann zijn te vinden in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Friesland, Flevoland, Gelderland en Overijssel en er werken zo’n 190 medewerkers.

Misschien vind je dit ook interessant

Lees verder

Inzicht in de zorgverlening, bedrijfsvoering en financiële opbrengst

Het 6Gorilla’s team is gestart met het ontwikkelen van micro simulaties om te onderzoeken wat de mogelijke financiële gevolgen kunnen zijn van de invoering van het zorgprestatiemodel.

Ik wil meer weten!
Lees verder

Alle accurate data real time beschikbaar

Door alle datasets, tools en complexe technologie is het een grote uitdaging om data te ontsluiten en bruikbaar in te zetten. Data Warehouse as a service biedt eenvoudige oplossingen om de juiste data, op het juiste moment, aan de juiste personen aan te bieden.

Ik wil meer weten!