Vorige maand vierden Youké en 6Gorilla’s de afronding van de implementatie van het dataplatform bij de jeugdzorginstelling. Het dataplatform helpt de organisatie om beter inzicht te krijgen in hun gegevens, waardoor ze beter in staat zullen zijn om hun bedrijfsvoering en zorgverlening te verbeteren.

Rianne Scheffer, Projectmanager bij 6Gorilla’s, vertelt dat de samenwerking tussen beide partijen heel goed verliep: “Dankzij de expertise van Youké konden we snel de definitie bepalen, waardoor de datamodellen en dashboards relatief snel konden worden ontwikkeld. Het resultaat is een dataplatform dat beide partijen in staat stelt om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van dashboards in PowerBI en Superset, maar ook de basis vormt voor het verkennen van de mogelijkheden voor verdere ondersteuning”.

Duco Heijs, Informatiemanager bij Youké, is het daarmee eens: “Door het van tevoren duidelijk definiëren van de benodigde informatie konden er al voor de livegang van Medicore stappen worden gezet met conversiedata. Het dataplatform biedt een goede basis voor de verdere ontwikkeling van dashboards die informatie beschikbaar maken voor zorgprofessionals, teamhoofden en de staf via PowerBI en Superset”.

Het dataplatform van 6Gorilla’s biedt een jeugdzorginstelling als Youké veel voordelen. Het helpt bijvoorbeeld bij het verbeteren van de zorgverlening door beter inzicht te bieden in gegevens en trends. Met deze informatie kunnen zorgverleners snel ingrijpen en de juiste beslissingen nemen om de zorg te verbeteren. Ook kan het dataplatform helpen bij het optimaliseren van de bedrijfsvoering door inzicht te bieden in bijvoorbeeld wachttijden, capaciteit en kosten. Het dataplatform draagt daarnaast bij aan een betere samenwerking tussen verschillende zorgverleners en afdelingen door informatie te delen en communicatie te verbeteren.

De afronding van de implementatie van het dataplatform van 6Gorilla’s bij Youké is dus een belangrijke mijlpaal voor beide partijen. Het biedt een solide basis voor verdere samenwerking en ontwikkeling van dashboards om de zorgverlening verder te verbeteren en de bedrijfsvoering te optimaliseren. Zowel Youké als 6Gorilla’s kijken uit naar een succesvolle verdere samenwerking.